Архив на категория: COVID-19

Училище под шатра

За работата на учителите и техните ученици разказват журналистите от БТВ: Ана-Мария Конова, Антон Хекимян, Биляна Гавазова и  Иван Георгиев. Можете да видите записите в платформите на телевизиите.

1 СУ „Пенчо П. Славейков” чертае карта на надеждата за Европа

            Учители и ученици от училището се осмелиха да погледнат на Европа през розовите очила на надеждата. Да, светът се променя, но в него има място за щастие и оптимизъм. Кои са най-оптимистичните и най-щастливи страни и какво можем да вземем от техния опит са само част от въпросите, на които единомишлениците търсят отговор. Кризата ще отмине и Европа трябва да бъде по-силна и единна след нея. Всеки трябва да се поучи от успехите и грешките на другите, защото в посланието „Единство в многообразието” се преоткрива и здравото зрънце на надеждата. То може да се търси в традициите и националния характер на всяка една държава и да бъде път към надеждата за един по-добър, здрав и мирен свят.

             Проектът е творческа и идейна разработка, реализирана под ръководството на  Емилия Георгиева- старши учител по география и икономика и авторски колектив от г-жа Доротея Винклер- учител по испански език, г-жа Геновева Маркова- старши учител по философия и философски дисциплини, г-жа Цецка Вълкова- главен учител по биология и здравно образование и г-жа Валерия Димова- учител по география и икономика и зам. директор гимназиален етап. Заедно със своите възпитаници, те потърсиха пътя към надеждата в различните страни и проучиха кое в човешкия организъм ни кара да изпитваме щастие. Учениците дават изключително полезни съвети и как може да бъдем по-щастливи. В начинанието се включиха ученици от 11.а,11.б, 11.в  и 12.а клас.

Материала подготви: Геновева Маркова

Карта на надеждата

Великден – Традиции и дух – 4в ни дават пример

“          След престижната изява на Надя Дикова на сайта на РУО София-град, след феноменалния успех на Венета Рангелова и Мариана Даракчиева с класирането на Сияна Тодорова в областния кръг от олимпиадата „Знам и мога“, след инициативата за партниране с родители на Нели Иванова, след изключително креативните презентации на Боряна Теофарова, Ирис Петрова, Десислава Спасова, днес споделям презентацията на Тодорка Симова – класен ръководител на 4.В клас. Нейната презентация впечатлява с две обстоятелства: това, че децата са мотивирани да творят по време на Великден и да съхранят добрия дух, и това, че създават творчески продукт чрез „рециклиране“ . Оставям на Вас да откриете какво рециклират децата в творчески проект. Приятно гледане и успешно продължение на седмицата!“

Детелина Пангелова, заместник директор –  начален етап, 1. СУ „Пенчо П. Славейков“, София

Децата се борят с COVID-19

Да не се чете без родител, учител или настойник!

Уважаеми родители,

Прилагаме на Вашето внимание актуална информация, съобразена  с препоръка от РУО София-град и с препоръка от заместник-министъра на здравеопазването  д-р  Бойко Пенков относно превенцията в епидемичната обстановка . В помощ на Вас, родителите,на български език са преведени от СЗО и УНИЦЕФ образователни материали за деца и
родители във връзка с COVID-19.

Обръщаме специално внимание, че книжката „Моят герой си ти – как децата могат да се борят с COVID-19“ не бива да се чете от децата самостоятелно, без подкрепата на родител, учител или друго лице, полагащо грижи за детето.

Материалите можете да намерите тук:

  1. „Родителството в условията на COVID-19“ – 6 файла – файл 1файл 2файл 3файл 4файл 5файл 6.
  2. Книжката „Моят герой си ти – как децата могат да се борят с COVID-19“.

1. Родителството в условията на COVID-19

2. Моят герой си ти!

Обръщение до родителите

Уважаеми родители,

Във връзка с обявеното от Народното събрание извънредно положение в страната, всички ние – учители и родители сме  длъжни да проявим най-висока степен на отговорност към обществото. 

Днес образователната система е поставена в непозната екстремна ситуация изискваща съпричастност , координираност, дисциплина и сътрудничество между всички участници в образователния  процес. Образованието в дигитална среда може да бъде приложено успешно само с Вашата подкрепа и в непрекъснато партньорство с педагогическите специалисти и ръководството на Вашето училище. 

 Алтернативни варианти за учене и преподаване от разстояние които се използват от учителите на 1 СУ :

Електронни платформи за синхронно и асинхронно обучение, онлайн обучение в реално време и електронна комуникация – Smart Classroom; Microsoft Teams; Уча се . 

Електронните варианти на учебници, електронно четимите учебници, както и електронните ресурси на редица доставчици – всички електронно четими.

Комуникацията и чрез електронните дневници  платформи – Scholo,Viber,Skype, Zoom

Всички учители работят по прецизно изготвен график, съблюдавайки указанията на РУО за обучение в дигиталното пространство.

Всички предоставени учебни ресурси от учителите са предварително съгласувани с методичните изисквания.

Уважаеми родители, бъдете спокойни за Вашите деца и сигурни в подготовката, която ще им бъде осигурена, но не без Вашето сътрудничество, на което разчитаме и благодарим.  

Препоръки на Министерството на здравеопазването за превенция от COVID-19