Архив на категория: На страниците на РУО

1 СУ „Пенчо П. Славейков“ отбелязва 6 май – обреди и традиции

Учениците от 9.г решиха да се включат в предизвикателството на РУО София-град за отбелязване на майските празници. В навечерието на 6 май – Гергьовден – Ден на храбростта, те изготвиха две презентации за този празник. В едната Деница Куцарова разказва за народния празник Гергьовден и неговите обреди и традиции, песни и танци. Тази презентация ще бъде предоставена на  учениците от 1.а клас в час по музика във вторник, когато те ще бъдат запознати с народните празници и техните песни.

Другата презентация е колективно дело на група ученици от 9. г клас за конкурса на РУО „Българийо, за тебе те умряха“ и разказва за Апостола на българската свобода – Васил Левски и седем тайнства за неговия живот.
 
 

София под карантина през обектива на третокласници от 1. СУ „Пенчо П. Славейков“

От страницата на РУО

„Ученици от 3.а клас в 1. СУ „Пенчо П. Славейков“  запечатаха в снимки моменти от живота в столицата по време на карантината, наложена заради COVID-19.  Те бяха провокирани от задачата на своята учителка Надя Дикова-Михалкова, поставена в онлайн часовете „Занимания по интереси“. Проектът се казва „Фотограф през прозореца“. Чрез снимките си  учениците на 1.СУ „Пенчо П. Славейков“ доказват още, че обучението в дигитална среда е възможно, интересно, творческо и нестандартно.

Бихме искали да споделим с всички колеги писмото на Надя Дикова-Михалкова до учениците и техния талантлив „отговор“ в презентация.“