Архив на категория: 1 клас

Записването за нашата “ ЛЯТНА ТВОРИТЕЛНИЧКА“ започва!

Скъпи родители,

От 07.06.2023г. до 30.06.2023г.  1.СУ“Пенчо П.Славейков“ ще даде старт на лятна творителница за учениците от първи до четвърти клас. Творителницата ще има различни ателиета, в които Вашите деца ще могат да творят, споделят, играят и забавляват. 

В прикачения файл ще намерите информация за възможностите.

 Попълнете своето заявление и го предайте на класния ръководител на Вашето дете до 31.05.2023г.-13 часа.

Нека лятото ни започне с усмивки и откриване на нови таланти!

Zayavlenie-tvoritelnichka

ОЧАКВАМЕ ВИ НА ДЕНЯ НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ В 1. СУ

Уважаеми родители на бъдещи първокласници,

1.СУ“Пенчо П. Славейков“ е готово да отвори врати за Вас и Вашите деца.

Имаме удоволствието да Ви поканим на Ден на отворените врати в 1.СУ. Нашият екип ще Ви очаква на 22.04.2022 г. в 12.30 часа, с радост ще отговори на всички Ваши въпроси.

Заповядайте при нас!

Докосване до мечтаната професия

На 20.02.2023 година ученици от нашето училище посетиха Военномедицинска академия в рамките на инициативата Дни на отворени врати за кариерно развитие. Те се запознаха с възможностите за кандидатстване в специалностите „Военен лекар“ и „Военна медицинска сестра“, разгледаха клиники и операционни зали.

Те бяха изключително впечатлени и респектирани от представянето на специалностите от началника на ВМА генерал-майор проф. В. Мутафчийски. Наблюдаваха на живо демонстрация във Военномедицинския симулационен тренировъчен център за реакция при инцидент с много пострадали. Интересните и положителни емоции мотивираха още повече учениците работа и успешна подготовка за мечтаната професия.

Прием 1 клас 2022-2023 година

Прием първи клас

За своите най-малки ученици 1. СУ “Пенчо П. Славейков“ предлага:

  • Целодневно обучение
  • Ранно чуждоезиково обучение на английски език
  • Електронно обучение
  • Информационни технологии
  • Участие в иновации

Извънкласни форми:

  • Занимания по интереси
  • Спортни клубове
  • Езикови занимания
  • Допълнителна подкрепа по БЕЛ и математика
  • Повече информация може да получите на нашите родителски срещи, за които може да запазите предварително удобни за Вас дати на следния формуляр тук!

Полезно за родителите на бъдещите първокласници!

Добре дошли, скъпи първокласници!

      Първите 4 години в тяхното ПЪРВО УЧИЛИЩЕ за учениците от 4-ти клас са ОТЛИЧНИ резултати на НВО – БЕЛ – отличен 5,76, математика- мн. добър 5,19, среден успех мн. добър 5,48.
     Поздравления за прекрасния екип-учители, които с денонощен труд подготвиха децата за тези резултати!!!
        От новата учебна година бъдещите първокласници ще се подготвят с този екип учители за матурите след 4 години. Спокойната атмосфера за работа ще спомогне и класната стая! Чакаме ви!

Как развиваме логическото мислене на нашите първокласници…

На 16.04.2021 г. г-жа Вера Йонкова, учител по математика, проведе урок за решаване на логически задачи в 1в клас с класен ръководител Тодорка Симова. Гост на урока беше г-жа Валерия Димова – ПДУД. Г-жа Йонкова представи на малките ученици различни начини на решаване на логически задачи – чрез попълване на таблици, чрез метода на изключване, мозъчна атака и още забавни и интерактивни подходи. Малките математици проявиха голям интерес и завидни умения.

Благодарим Ви, г-жо Йонкова! Заповядайте пак при нас!