ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА СПОРТА В 1.СУ

На 25 септември със спортни инициативи учениците от 1. СУ се присъединиха към Европейския ден на спорта в училище.Той е част от кампанията NowWeMove и Европейска седмица на спорта #BeActive. Основната цел на събитието е да насърчава физическата активност, което е от изключително значение за изграждането на здравословни навици.

 Една от темите на празника на европейско ниво през 2020 година е “ Спортът като начин за подобряване на психичното  здраве при децата „. Подкрепяме идеята с убеждение, че активният начин на живот помага на децата да се чувстват по-добре, да повишат резултатите в учебния процес и да подобрят способностите си за работа в екип. Физическата активност изгражда самоуважението и помага в борбата с депресията.

Ученици от 5. – 8. клас, под ръководството на г-жа Даниела Данаилова и г-жа Сандра Султанова направиха общоразвиващи упражнения за загрявка. Ръководени от  г-н Асен Миланов и г-н Асен Стефанов, отборите на учениците от 9. – 11. клас се включиха с ентусиазъм в игрите  баскетбол, волейбол, тенис на маса.