ЕКОПРАЗНИК В ПЪРВО СОУ, СОФИЯ

„Да благодарим на учителите Цецка Вълкова – биолог, и на Валерия Димова – географ, че са събудили у своите възпитаници любов към природата и активно отношение към опазването й”, каза в обръщението си заместник-министърът на образованието и науката, която също бе гост на открития урок. Та перефразира мисълта на немски философ, че едни хора ласкаят природата, а други се опитват на стигнат до разгадаването на тайните й. „”Пожелавам ви да вървите към истината, духът, който витае във вашето училище е залог за успеха ви”, обобщи г-жа Тенева.

http://mon.bg/news-home/2013/13-11-14_1sou.html

На 14.11.2013година Първо СОУ „П.П.Славейков” посрещна очаквани гости- заместник- министъра Атанаска Тенева, академик Евгени Головински – главен редактор на списание „Природа”, доц. Борислав Великов – бивш председател на Народното събрание, учен в областта на химическите науки и бивш ученик на гимназията, директорът на издателството на БАН Мартин Кръстев, представители на МОН, на Регионалния инспекторат по образование София-град и др.

ЕКОПРАЗНИК В ПЪРВО СОУ В СОФИЯ ПО ПОВОД 120-ГОДИШНИНАТА НА СПИСАНИЕ „ПРИРОДА”, 14.11.2013 г.Откритият урок, на който присъстваха, беше посветен на 120- годишнината от излизането на първия брой на списание «Природа». Затова учениците от 12 в клас с класен ръководител Цецка Вълкова- учителка по биология, и учениците от 12 г клас с класен ръководител Валерия Димова- учителка по география, избраха темата «Природата и устойчивото развитие». Присъстващите- учениците от 11в клас- проявиха голям интерес към прекрасните презентации, интересните дискусии и музикалното изпълнение на Дилян и Деа. Учениците бяха водещи, артисти, фотографи, художници, модели, с внимание към основния проблем- опазване на природата.

Госпожа Тенева- зам.- министър в МОН пожела на учениците да вървят към истината, а залог за успеха им е духът, който витае в Първо училище. На това пожелание присъстващите дружно отговориха- «Като Първо няма второ»- девизът на Първо.
http://mon.bg/news-home/2013/13-11-14_1sou.html